torsdag 11 november 2010

Att fördjupa och förkovra sig...

Igår kväll började jag fila på ett bildspel inför vårt 10-års jubileum på skolan vilket vi firar med Öppet hus. Jag fixade och trixade med alla inställningar och nu är det färdigt, tyvärr kan jag inte lägga upp den här då den innehåller många barnansikten. Bildspelet skapade jag i Photostory ett program som är enkelt och smidigt att använda. Vi kommer att ha många bildspel på under hela Öppet hus dagen vilket gjorde att jag kunde inrikta mig på min klass. Detta innebär också att jag kommer att ha nytta av detta bildspel på framtida föräldramöte, det kallar jag win win!

Jag har även förkovrat mig eller ska vi säga förälskat mig i Wordl. Har nu skapat ett bokstavsmoln som jag kommer att sätta upp i vårt klassrum. Barnen har tillsammans med mig tittat på en bild och sedan letat ord som börjar eller har bokstaven i sitt ord. Det här är de ord de hittade i bilden (den här veckan arbetar vi med bokstaven V).



Nej nu ska jag lägga mig och läsa Från Wikis till mattefilmer, en bok som jag inhandlade på Skolforum i förra veckan. Boken behandlar ämnet IKT med hjälp av olika skolreportage, spännande!


5 kommentarer:

  1. Åh, vilken rolig idé. Får jag låna den när vi samlar ord i min klass?

    SvaraRadera
  2. SJÄLVKLART!!!! :)Kul att du gillade den!

    SvaraRadera
  3. Vilken helfin V-affisch! Tack för responsen på min blogg:)

    SvaraRadera
  4. Läcker bild. Hoppas jag får tillfälle att lära mig göra en sådan också.

    SvaraRadera
  5. Kul att du hittat användningsområden i din undervisning för de nya verktyg du stött på.
    Bra jobbat!

    SvaraRadera